Kako da parfem duže traje | 7 Efikasnih saveta

Kako da parfem duže traje | 7 Efikasnih saveta

Napisano od strane Arola Tim 27/12/2023

Svaki put kada nanesete omiljeni parfem, želite da njegov prefinjeni trag prati vaše korake tokom celog dana. Ali, često se dogodi da se miris izgubi brže nego što smo očekivali. Da li ste se ikada zapitali kako da vaša aura mirisa ostane postojana i dugotrajna? U ovom članku, otkrićemo vam tajne i trikove koji će vam pomoći da povećate trajnost vašeg parfema!

1.Čuvajte Parfem na Pravom Mestu: Parfemi treba da se čuvaju na hladnom i tamnom mestu, daleko od direktne sunčeve svetlosti i toplote, kako bi se očuvala njihova svežina i snaga. Pogotovo izbegavajte čuvanje parfema u kupatilu!

2.Pripremite Kožu: Pre nanošenja parfema, osigurajte da je koža dobro hidrirana. Parfem duže traje na hidriranoj koži. Možete koristiti neodređeni losion ili ulje koje neće promeniti miris parfema.

3.Naneti na Pusne Tačke: Parfem treba nanositi na tačke koje pulsiraju poput unutrašnjeg dela zgloba šake, iza ušiju, na vratu i unutrašnjem delu laktova, gde je koža toplija, što pomaže u širenju mirisa.

4.Ne trljajte ruke jednu o drugu: Trljanje zglobova ruku nakon nanošenja parfema može razbiti molekule mirisa, što smanjuje njegovu dugotrajnost.

5.Ponovno Nanošenje: Ako je potrebno, tokom dana možete ponovo naneti parfem, posebno ako nosite parfem sa lakšim notama koje brže ispare. Ukoliko nemate mesta gde da nosite parfem uvek možete napuniti bočicu ''atomizer''-a i poneti ga sa sobom.

6.Koristite Proizvode istog Mirisa: Upotrebite gel za tuširanje, losion za telo i drugu kozmetiku sa istim mirisom kao vaš parfem, kako biste pojačali i produžili njegovu prisutnost. Većina poznatih parfema dolazi u setovima koji sadrže komplementarne proizvode uz parfem.

7.Nanosite na Odeću: Neki parfemi mogu duže trajati ako se nanose na tkaninu, ali budite oprezni da ne oštetite tkaninu.

Prateći ove korake, možete maksimizirati dugotrajnost vašeg omiljenog parfema i uživati u njegovom mirisu duže vreme.