Gde i Kako Se Nanosi Parfem - 6 Saveta

Gde i Kako Se Nanosi Parfem - 6 Saveta

Napisano od strane Arola Tim 6/01/2024

Kada pronađete parfem koji vam se sviđa, on postaje deo vaše svakodnevice, nešto poput potpisa koji ostavljate svuda gde se pojavite. Ali znate li kako da ga pravilno nanesete kako bi trajao duže i kako bi se pravilno razvijale sve njegove note? Evo nekoliko saveta.

1.Pravilno nanošenje parfema počinje odmah nakon tuširanja. Toplota vašeg tela pomaže da se miris parfema bolje razvije, a čista koža ga bolje upija.

2.Nanesite losion ili kremu kako bi vaša koža bila hidrirana, što je još jedan trik koji pomaže da parfem duže ostane na koži.

3.Prskajte na pulsne tačke, poput unutrašnje strane zgloba, iza ušiju, na vratu ili iza kolena. Ove tačke su toplije i pomažu da se miris prirodno širi kako se vaše telo tokom dana kreće.

4.Ne trljajte parfem nakon što ga nanesete. To može uzrokovati da se mirisne note brže razgrade i promene.

5.Držite bočicu na udaljenosti od oko 15 centimetara od tela prilikom prskanja. Ako držite previše blizu, miris može postati preintenzivan na jednom mestu. Ako prskate u vazduh i hodate kroz oblak parfema, imajte na umu da se to ne preporučuje jer se mnogo parfema gubi u vazduhu.

6.Nemojte preterivati, parfem treba da bude suptilan, a ne da preplavljuje prostoriju. Dovoljno je samo par prskanja. Ako tokom dana želite da osvežite parfem, radije nosite sa sobom manju bočicu ili tester.

Kada birate parfem, razmislite o godišnjem dobu. Laganiji mirisi su bolji za toplo vreme, dok su teži, začinjeni mirisi idealni za hladnije mesece.

I na kraju, čuvajte svoje parfeme na pravom mestu. Sunčeva svetlost i visoke temperature mogu promeniti sastav parfema, pa ih držite na hladnom, tamnom mestu kako bi zadržali svoj kvalitet.