Christian Dior Parfemi

Otkrijte izuzetnu kolekciju Dior parfema koja odražava sofisticiranost i luksuz ovog legendarnog brenda. Od večnih klasika do modernih kreacija, svaki Dior parfem nudi jedinstveno iskustvo, dizajnirano da zadovolji najrazličitije ukuse i prilike. U ponudi su muški i ženski parfemi.

Po Višoj Ceni

Istorija brenda Dior

Christian Dior osnovao je svoj modni brend 1946. godine, ali nije dugo čekao da uđe u svet parfema.Prvi Dior parfem, "Miss Dior", lansiran je 1947. godine, iste godine kada je predstavljena i revolucionarna "New Look" kolekcija. 

Kroz 1950-e i 1960-e, Dior je nastavio da širi svoju liniju parfema, predstavljajući nove mirise koji su naglašavali luksuz i sofisticiranost brenda.

Tokom ovih decenija, Dior je predstavio nekoliko ikoničnih parfema, uključujući "Diorama" (1949), "Diorissimo" (1956), i "Eau Sauvage" (1966), koji su postali klasici u svetu mirisa.

Krajem 20. veka, Dior je počeo da eksperimentiše s više avangardnim i jedinstvenim mirisima, prilagođavajući se promenljivim ukusima i trendovima.

Uvođenjem parfema poput "Poison" (1985) i "Dolce Vita" (1994), Dior je kombinovao luksuz sa dostupnošću, pružajući široj publici pristup visokokvalitetnim mirisima.

Sa novim milenijumom, Dior je nastavio da inovira u svetu parfema. Pod umetničkim rukovodstvom kao što je bilo ono od Hedi Slimanea za Dior Homme, brend je predstavio savremene mirise koji su odražavali moderni duh.

Parfemi kao što su "J'adore" (1999), "Miss Dior Chérie" (2005), i "Sauvage" (2015) postali su globalni hitovi, dokazujući sposobnost brenda da ostane relevantan i inovativan.

Dior Muški Parfemi

·      Dior Sauvage: Predstavljen za muškarce, Sauvage je postao popularan zbog svoje sveže i drvenaste arome. Kombinuje note bergamota, bibera i drveta, nudeći muški miris koji je i sirov i sofisticiran.

·      Dior Homme: Dior Homme je poznat po svojoj smeloj i muževnoj aromi, koja kombinuje note kože, irisa, i drveta, čineći ga izuzetno privlačnim i karakterističnim.

·      Dior Fahrenheit: Legendarni miris 90ih, kojeg sačinjavaju note benzina i kože.

Dior Ženski Parfemi

·      Miss Dior (originalno Miss Dior Chérie): Ljubavno pismo eleganciji i ženstvenosti, ovaj parfem kombinuje cvetne i voćne note, stvarajući modernu i živopisnu aromu koja je postala omiljena mnogima.

·      Dior J'adore: Ovaj parfem je simbol sofisticiranosti i luksuza, poznat po svojoj floralnoj i ženstvenoj aromi. J'adore spaja note jasmina, ruže, i ylang-ylanga, stvarajući miris koji je istovremeno senzualan i nežan.